Elektroauto uzlāde – ieskats Wallbox piedāvājumos

Elektroauto uzlāde

Elektroauto uzlāde – ieskats Wallbox piedāvājumos – Mūsdienās elektroauto kļūst arvien populārāki, jo tie ir dabai draudzīgāki un to uzlāde ir lētāka par degvielu. Bet viena lieta, par ko uztraucas topošie īpašnieki un interesenti ir elektro mašīnu uzlādēšana, jo neviens negrib palikt uz ceļa ar tukšām baterijām. Bet vai tiešām par uzlādi ir tik ļoti jāuztraucas? Šo arī apskatīsim šajā rakstā.

Viena no specifikācijām par elektroauto, kura diezgan ātri iekrīt acīs ir kilometru skaits, kuru var nobraukt ar pilnu uzlādi. Viduvējais ceļš, kuru modernie elektroauto var nobraukt ar pilnu bateriju ir aptuveni 310 km, kas nav ļoti liels mērījums. Izklausās salīdzinoši maz, bet mūsdienīgā infrastruktūrā par to nav jāuztraucas ņemot vērā, ka ir publiski pieejami ļoti daudz uzlādes punkti, it īpaši pilsētās. Ir pieejama interaktīvā karte ar visām pieejamajām elektro uzlādes stacijām Latvijā, ar to var iepazīties šeit.

Uzlādes stacijas, šajā gadījumā konkrēti minam Wallbox ražotāja elektro uzlādes punktus, arī uzlādēs Jūsu auto salīdzinoši ātri, aptuveni 15-30 minūšu laikā, atkarībā no elektroauto baterijas ietilpības. Auto uzlādes laikā var iedzert kafiju un mazliet atpūsties no auto vadīšanas.

Daudziem elektroauto navigācija jau arī automātiski atzīmē uzlādes punktus kā pieturas brauciena laikā, tā kā pašam arī nebūs lieki par to jādomā.

Bet nav jādomā tikai par uzlādi ceļa laikā, protams, ka ir arī ertāk, ka automašīnu var arī uzlādēt mājās, var arī uzņēmumā, kamēr tas netiek izmantots, lai uzsākot braucienu mašīna ir gatava ceļam.

Mājoklim piedāvājam produktu Wallbox Pulsar vai Wallbox Pulsar Plus, kuru var uzstādīt gan garāžā gan arī ārpus telpām. Ja izvēlieties Plus variantu produktam, tam arī ir pieejama bezvadu savienojums ar Jūsu viedtālruni. Vairāk par šo produktu šeit.

Uzņēmumiem piedāvājam Wallbox Copper SB, kas atļauj RFID kartiņu nolasīšanu un arī uzlādes balansēšanu priekš vienlaicīgas vairāku elektroauto uzlādes. Vairāk par šo produktu šeit.

Piedāvājam arī Wallbox Commander 2, kurš arī kā Copper SB atļauj RFID kartiņu nolasīšanu un uzlādes balansēšanu, bet papildus tam arī ir pieejama biznesa programmatūra, kura piedāvā ērtu pārskatu par dažām metrikām, piemērma, detalizētu informāciju par patērēto enerģiju, automatizētu apmaksas un rēķinu procesus, kā arī rediģēt piekļuvi, lai uzlādi var veikt tikai autorizēti lietotāji. Vairāk par šo produktu varat lasīt šeit.