Cik ļoti var papildināt IT infrastruktūru?

IT infrastruktūra, apsardzes sistēmas un videonovērošanas sistēmas –  Šajā rakstā apskatīsim, kādas ir iespējas papildināt IT infrastruktūru, ko tas nozīmēs uzņēmumam un vai jebkad ir par vēlu papildināt jau izveidotās sistēmas.

Pašu tēmu – “IT infrastruktūra” – jau esam apskatījuši iepriekšējā rakstā (saite uz rakstu), tāpēc ļoti neiedziļināsimies tā definīcijās, bet īsi atskatoties, termins IT infrastruktūra ietver sevī visu, kas ir saistīts ar IT, iekļaujot printerus, datorus, serverus, apsardzes sistēmas, videonovērošanas sistēmas utt.

Pieņemsim, ka uzņēmums ir vidēji liels, ar kādu savu iekšējo serveri, kādu failu krātuvi, un aptuveni trīsdesmit datori. Jāpatur prātā tas, ka uzņēmumiem ir arī perifērijas ierīces, kuras var būt pieslēgtas pie tīkla, ļoti liela iespēja, ka katram darbiniekam ir savs mobilais telefons, kurš tiek pievienots pie iekšējā tīkla. Vēl var pieņemt to, ka ir pāris stacionārie telefoni un dažas administratīvas tīkla iekārtas. Ja uzņēmumam ir uzgaidāmā telpa, var pieļaut, ka ir arī publiskais WiFi tīkls, pie kura lietotāji var pieslēgties un izmantot interneta pakalpojumus.

Ņemot vērā iepriekš minēto iekārtu daudzumu, kur un kā var vēl ieviest, piemēram, apsardzes sistēmas un videonovērošanas sistēmas? Pēc labās prakses, jo lielāks uzņēmums, jo sarežģītāks tīkls tiek būvēts. Vienkāršiem vārdiem sakot, iekārtas tiek iedalītas atsevišķās tīkla “grupās”, jeb apakštīklos, bet iekārtas vienmēr ir spējīgas komunicēt viena ar otru. Tā arī tiek veidota sarežģīta IT infrastruktūra. Tas nozīmē, ka ieviešot jaunas iekārtas esošā IT infrastruktūrā, tiek veidoti jauni apakštīkli, kuros var ievietot tās pašas apsardzes sistēmas vai videonovērošanas sistēmas.

Īsumā apkopojot šo informāciju, iespējas papildināt uzņēmuma IT infrastruktūras ir ļoti daudz un tas nekad nav par vēlu. Kā arī pašam uzņēmumam tas nozīmē diezgan neierobežotu attīstību un iespēju papildināt savas sistēmas ar visām nepieciešamajām iekārtām.