Apsardzes signalizācijas – uzņēmumiem

Apsardzes signalizācijas – uzņēmumiem

Apsardzes signalizācijas – uzņēmumiem – Sektors, kur visvairāk izmanto apsardzes signalizāciju ir tieši biznesa sektors. Ir vairāki iemesli kāpēc uzņēmumi savās ēkās uzstāda signalizācijas iekārtas, dažus no tiem arī pieminēsim un apskatīsim kā arī rakstā aplūkosim dažus signalizācijas risinājumu veidus un kāpēc tā vispār tiek uzstādīta.

Galvenais iemesls, kāpēc tiek uzstādītas šādas signalizācijas sistēmas ir drošība. Jau dēļ vien tā, ka ir uzstādīta signalizācija un ir uzlīme, ka objekts tiek apsargāts, daudzi cilvēki ar ļaunprātīgiem nodomiem sāk domāt divreiz, vai ir vērts riskēt ielauzties. Šis ir arī pierādīts vairākos izmeklējumos, ka ēkas, kuras ir pilnība bez nekādas apsardzes ir ar trīs reizes lielāku iespējamību, ka tajās kāds mēģinās ielauzties, jo pastāv daudz mazāks risks, ka kāds viņus pieķers.

Otrais iemesls ir reakcijas laiks. Ja kāds garnadzis tomēr izvēlas riskēt un, ielaužoties ēkā, aktivizē signalizāciju, uzreiz tas tiek paziņots atbildīgajam cilvēkam, parasti apsargam, kurš arī tad var sākt izmeklēt iemeslu, kāpēc ir izcēlusies trauksme. Šādos gadījumos, ja ir kāds apsargs uz vietas, tiek uzstādītas klusās trauksmes. Tātad, ja kāds aktivizē signalizāciju, tad tā nesāks skanēt pa visu ēku un ļaunprātis nodomās, ka ir veiksmīgi ielauzies, lai gan īstenībā par viņa klātbūtni jau ir zināms un kāds ir ceļā izpētīt trauksmes cēloni. Tomēr biežāk signalizācijas sistēmām arī liek klāt sirēnu, lai nobiedētu iebrucēju un tas dotos prom, pirms ir izdarīti kādi nopietni zaudējumi.

Trešais iemesls ir apdrošināšanas nosacījumi. Gandrīz visos nosacījumos ir pieminēts, ka objektam ir jābūt apsargātam, lai stātos spēkā apdrošināšana, ja nu gadījumā ir bijuši kādi zaudējumi ielaušanās dēļ. Dažreiz arī tiek nosacījumos pieminēts, cik nopietnai ir jābūt šai apsardzes signalizācijas sistēmai.

Apsardzes signalizācijas – uzņēmumiem

Un šis mūs tagad noved pie signalizācijas risinājuma veidiem. Paši vienkāršākie ir kustības detektori. Parasti ar šādiem pietiek mazākos uzņēmumos, kur logiem priekšā tiek nolaistas žalūzijas. Šie detektori tiek novietoti kādā telpas stūrī, kur tiek ir grūti uzreiz pamanāmi, bet, lai neveidojas aklās zonas, un ir vērsti pret durvīm un arī logiem, ja nu žalūzijas tiek norautas. Lai gan kustības detektori ir vienkāršākie, tos izmanto praktiski jebkurā signalizācijas risinājumā, tikai sarežģītākos risinājumos tos izmanto kopā ar kādiem citiem detektoriem, piemēram, stikla saplīšanas detektoriem. Dēļ tā, ka stikls ir caurspīdīgs, parastie kustību detektoru lāzeri ir diezgan neefektīvi, lai noteiktu bojājumus stiklā, tāpēc arī tiek likti papildus stikla plīšanas detektori. Ir arī speciāli logu un durvju sensori, kuri var noteikt viņu stāvokli, saceļot trauksmi, ja tie tiek atvērti. Ir iespējams arī iegādāties detektorus, kuri ir kombinēti, piemēram, kustības detektors un stikla plīšanas detektors vienā.

No visa apskatītā, var secināt, ka ir vērts investēt signalizācijās, jo šīs sākuma izmaksas var saglābt no liela daudzuma galvassāpju, liekām izmaksām un liela daudzuma papīru.

Lasīt par pakalpojumu te