Videonovērošana dažādos laika apstākļos

Videonovērošana dažādos laika apstākļos  – Videonovērošanas sistēmas nereti tiek uzstādītas vietās, kur laikapstākļi nav īpaši pateicīgi. Kamerām ir jāiztur gan karstums, gan aukstums kā arī sausums un mitrums. Šajā rakstā apskatīsim Hikvision kameras un kā tās tiek galā ar dažādiem izaicinājumiem, kurus rada nelabvēlīgi laikapstākļi.

Lielākā daļa Hikvision kameras var strādāt temperatūrās no vismaz -30 ℃ līdz pat +60 ℃, un līdz pat 95% gaisa mitrumam (kas neveido kondensātu). Ja ir nepieciešams, Hikvision piedāvā arī kameras modeļus, kuros ir iebūvēta apsildīšana un ļauj tām strādāt arī līdz -40 ℃. Lielajām PTZ kamerām arī ir aizsardzība pret zibeni. Ja ir ļoti lietaina vieta, tad ir arī kameras ar slotiņām, kuras var notīrīt lēcas.

Ja mēs apskatam kādus noteiktus gadalaikus, tad visgrūtākais gadalaiks priekš videonovērošanas ir vasara. Tad ne tikai ir lietus, zibeņi un vētras, bet arī putekļi. Vasarās ir biežāk jātīra lēcas, jo putekļi diezgan ātri uzkrājas. Dažreiz kameru lēcās pamanās iekļūt arī kāds zirneklis, kurš sāk veidot zirnekļtīklus lēcu priekšā.

Ziemā lielākais kaitēklis ir sekas, kuras rada aukstums.

Ja ir pietiekoši straujš temperatūras kritums, tad ir iespēja, ka kamera, kurai nav apsildes, beigs darboties. Dažām budžeta kamerām var arī būt problēmas ar infrasarkano režīmu nakts laikā, jo dēļ ledus un citām apsalušām virsmām, IR stari atspīd un rada baltus pleķus kameras ierakstā. Kā arī, ja uznāk sniega vētra, ierakstā ir ļoti labi redzamas sniegpārslas, kas var traucēt ieraksta pārskatīšanai.

Rudens ir diezgan nekaitīgs mēnesis pašām kamerām. Sarežģītākais, ar ko kamerām ir jātiek galā ir lietus.

Pavasarī ir līdzīgi kā rudenī. Pēc ziemas, zeme vēl ir auksta un mitra, tāpēc nav daudz putekļu, bet putekļus šajā gadalaikā aizvieto putekšņi.

Secinājums ir tāds,

ka, ja ir vēlme likt kameras ārpusē, kur tās var ietekmēt dažādi laikapstākļi, ir vērts investēt papildus “opcijās”, lai kameras varētu darboties pilnvērtīgi neaktarīgi no sezonas izaicinājumiem.

Lasīt par Datika piedāvāto pakalpojumu