Kur nopirkt dūmu detektoru

Kur nopirkt dūmu detektoru

Kur nopirkt dūmu detektoru – Jau esam apskatījuši uguns atklāšanas sistēmas citā rakstā, par kuru var izlasīt šeit. Šajā rakstā apskatīsim vairāk pašus dūmu detektors, kāpēc tie ir nepieciešami, un arī veiksim mazu ieskatu to vēsturē, kā dūmu detektori ir modernizēti, lai atbilstu mūsdienu drošības standartiem.

Tie tika izgudroti pavisam nejauši.

Ap 1930. gadu, šveiciešu fiziķis mēģināja izveidot ierīci, ar kuru varētu atklāt indīgu gāzi. Pēc vairākiem testiem, ierīce nereaģēja uz indīgo gāzi un, dusmīgs dēļ piedzīvotās neveiksmes, fiziķis aizdedzināja smēķi šīs ierīces tuvumā. Viņam par pārsteigumu, ierīce sāka reaģēt uz cigaretes dūmiem. Šīs atklājums ļāva strauji attīstīties dūmu detektoriem. Dažus gadus vēlāk cits šveiciešu fiziķis uzlaboja detektora tehnoloģiju, lai tajā esošais signāls būtu pietiekoši spēcīgs, lai varētu arī izsaukt trauksmes signālus. Pirmie dūmu detektori bija milzīgi, un dēļ to izmēriem, tika izmantoti tikai biznesa sektoros. Privātajam sektoram, dūmu detektori bija pieejami tikai sākot ar 1970. gadu, kad to izmēri kļuva pietiekoši mazi, lai to varētu izmantot mājokļos. Kopš dūmu detektoru komerciālās izlaišanas, tie ir kļuvuši vēl mazāki, jūtīgāki uz dūmiem, kā arī daudz energoefektīvāki un pietiekoši vienkārši, lai jebkurš cilvēks varētu tiem nomainīt baterijas.

Iemesli, kāpēc dūmu detektori ir nepieciešami ir ļoti vienkārši. Pirmkārt, tas ir pašu cilvēku drošībai un otrkārt, Latvijā tie būs obligāti katrā mājoklī no 2020. gada 1. janvāra.

Daži veidi, ko piedāvājam iegādāties pie mums:

Radās jautājumi? Sazinies

“Bez dūmu detektoriem, kuri savlaicīgi brīdinātu par izcēlušos ugunsgrēku, nereti tikai laimīga sagadīšanās vai aculiecinieka modrība nosaka to, vai nelaime tiks savlaicīgi pamanīta, izsaukta palīdzība un glābtas cilvēku dzīvības.

VUGD aicina nepaļauties uz dažādām nejaušībām vai veiksmi un pašiem parūpēties par savu drošību – uzstādīt mājoklī dūmu detektoru!”

*Citāts ņemts no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta oficiālās Facebook lapas