Signalizāciju biežākās kļūdas

Signalizāciju biežākās kļūdas

Signalizāciju biežākās kļūdas – Nav noslēpums, ka neviena sistēma ir ideāla. Lai cik labi sistēma būtu uzstādīta, dēļ kādiem faktoriem, kurus nav iespējams kontrolēt un paredzēt, notiek dažādas problēmas. Diemžēl, signalizāciju sistēmas ir šajā skaitā. Lai gan šādas situācijas nav baigi bieži, dažreiz gadās, ka ielaušanās gadījumā signalizācija nenostrādā vai sistēma nostrādā tad, kad tai nevajadzētu. Šajā rakstā apskatīsim dažus biežākos iemeslus, kāpēc signalizācijas nenostrādā.

Gruži, putekļi un citi apkopes faktori – Kā jau jebkura jūtīga sistēma, signalizācijas ir ik pa laikam jāattīra no putekļiem, jo tie var aizklāt staru sensorus. Ja šie sensori ir aizklāti, tad arī signalizācija nevar noteikt kustību un nenostrādās. Kā arī, ja devēji ir noklāti ar putekļiem, pastāv liela iespēja, ka putekļi ir iekļuvuši arī korpusu iekšienē, kas var likt signalizācijas iekārtām pārkarst. Ja ir bezvadu sistēmas, ir jāpārliecinās, ka kādām no ierīcēm nav jāmaina baterijas.

Neveic regulāru atjaunināšanu – Signalizācijām ir arī sava programmatūra. Ja ir veca versija, tad var gadīties, ka ir kādi drošības “caurumi”, tas ir, nepilnības pašā programmatūrā, caur kurām var ielauzties sistēmā. Var arī gadīties, ka kādā programmatūras versijā nepareizi vai nepilnīgi strādā kāda funkcija. Tātad, obligāti ir jāpārliecinās, ka signalizācijas paneļiem ir jaunākās versijas, lai samazinātu šo riska faktoru.

Modernizācija – Sistēmas ar laiku fiziski noveco un vairs neveic savas funkcijas pietiekoši labi, vai arī tās var aizvietot ar daudz efektīvākām sistēmām, tāpēc ik pa laikam ir jāieplāno signalizācijas sistēmu modernizēšana, lai sistēma vienmēr atbilstu normatīvajiem standartiem.

Signalizāciju biežākās kļūdas – Nepietiekoši apmācīts personāls – Signalizācijas sistēmas arī paļaujas uz lietotāju ievadi. Tas ir, katram darbiniekam, kam sanāks kāda darbība ir signalizāciju vajadzētu zināt kā pareizi gan uzlikt uz apsardzes gan noņemt no apsardzes šīs sistēmas. Kā arī jāapmāca personāls ar visām drošības procedūrām, kuras ir jāveic ar signalizācijas sistēmām.
No visa šī var secināt, ka signalizācijas sistēmas nav īsti tādas, kuras var uzlikt un tad par viņām vienkārši aizmirst. Lai viņas vienmēr būtu labākajā darba kārtībā, viņas ir ik pa laikam jāpārbauda un jāveic audits, vai viss tiešām atbilst visām labajām praksēm.