Drošākās ēkas pasaulē

Drošākās ēkas pasaulē

Baltais nams Vašingtonā

Drošākās ēkas pasaulē – Protams, ka viena no drošākajām vietām pasaulē ir ASV prezidenta Baltais nams. Apkārt teritorijai ir liels žogs ar sensoriem, kuri brīdina, kad kāds cenšas pārkāpt pāri. Aiz žoga, arī visa pagalma teritorija ir nosegta ar vairākiem ļoti jūtīgiem kustības un infrasarkanajiem sensoriem, kā arī visu diennakti apkārt staigā patruļas ar īpaši apmācītiem aģentiem. Kopš tā laika, kad kļuva populāri droni, arī pa Baltā nama teritoriju patrulē droni, kuri veic videoierakstu un nepieciešamības gadījumā var neitralizēt citus dronus. Uz Baltā nama jumta arī ir lāzeri, kuri nosaka, vai kāds lido virs ēkas, jo visai baltā nama teritorijai ir aizliegts lidot pāri. Un viss šis ir tikai ārpus ēkas, pašai ēkai ir ložu izturīgi logi, gaisa filtrācijas sistēmas, kā arī jebkurš ēdiens, kas tiek piegādāts, tiek pārbaudīts citā ēkā, pirms tas nokļūst Baltajā namā. Kā arī, ja vēlas doties ekskursijā pa Balto namu, ir jāpiesaka vizīte vismaz 21 dienu iepriekš, lai ir zināms cilvēku skaits un apmeklētājiem varētu pārbaudīt vēsturi, un pašā vizītē tiek vests pa noteiktu ceļu un cauri tikai dažām telpām.

Autostāvvieta Lielbritānijā, Derby, Bold lane

Drošākās ēkas pasaulē – Kurš to būtu domājis, ka autostāvvietu drošības ziņā varētu salīdzināt ar kādu militāro nometni? Tieši šī stāvvieta Lielbritānijā tiek salīdzināta pat ar Fort Knox. Sākot ar modernām videonovērošanas sistēmām līdz pat ēkas barjeru nolaišanu ārkārtas gadījumos. Katram klientam ir sava kartiņa, kura jānoskenē, pretējā gadījumā tur pat ieiet nevar. Zem mašīnām ir jūtīgi sensori, kuri reaģē, pat ja mašīna izkustās par dažiem milimetriem. Katrai mašīnai arī tiek piešķirts savs svītrkods, lai to varētu identificēt sistēmā.

Datu centrs Zviedrijā – Bahnhof Pionen

Drošākās ēkas pasaulē – Kad iet runa par datu centrāles drošību, uzreiz to asociē ar datoru drošību pret draudiem internetā un pasaules tīmeklī, bet tā nebūt nav. Piemēram, šis datu centrs atrodas bunkurā, kurš var izturēt arī atombumbu. Kā arī pašā bunkurā notiek videonovērošana, ir kustības sensori, dūmu detektori un apziņošanas sistēmas. Ļaunākajā gadījumā ir arī iebūvētas ugunsdzēšanas sistēmas.