Montāžas procesi – vērts izlasīt

Montāžas procesi

Montāžas procesi – Šajā rakstā veiksim virspusēju ieskatu montāžas izpildes procesā. Būs ieskats, kā objektā izskatās pirms montāžas, kas notiek montāžas laikā un arī projekta rezultātu. Viena no svarīgākajām lietām, ko montieri dara no paša sākuma ir sagatavojas darbam. Tiek sakārtoti un sašķiroti materiāli, pārliecinās vai viss nepieciešamais ir atvests.

Kad viss ir sagatavots, var tālāk pāriet pie montāžas darbiem. Atšķirībā no ieplānotā darbi var būt daudz un dažādi.

Daži no tiem ir:

  • Vājstrāvas ievilkšana. Tiek ievilkti tīkla vadi, atšķirībā no specifikācijas, tie var būt dažāda marķējuma. Visbiežāk tiek izmantoti Cat5e tīkla vadi, bez ekranējuma. “Ekranējums” nozīmē, ka vadam ir papildus apvalks, kurš samazina traucējumus vados, ja tuvumā šiem tīkla vadiem atrodas strāvas vadi.
  • Rozešu montāža, gan tīkla, gan strāvas rozetes.
  • Var tikt arī taisīta zibens novadīšanas sistēma, kas ir it īpaši svarīga, ja ēka ir klajā laukā bez citām zibens novadīšanas iespējām:
  • Tiek arī kārtoti un pārbaudīti sadales skapji. Visi strāvas vadi tiek izvilkti caur “gofrām” un sakārtoti ar savilcējiem, lai arī šis izskatītos vizuāli simpātiski:
  • Montāžas beidzamajos etapos tiek arī saliktas gaismas, lustras un citi gaismas avoti, kā arī tiek saliktas papildus iekārtas pēc pasūtījuma, signalizācijas, videonovērošana, vai arī kādas citas klienta pasūtītās iekārtas.