Videonovērošana – privātais sektors

Videonovērošana – privātais sektors

Videonovērošana – privātais sektors –  kļūst aizvien populārāka, it īpaši mazāk apdzīvotās vietās, kur garnadžus ir grūtāk pieķert viņu nelikumīgajā darbībā. Priekš mājokļa videonovērošanas, pietiek ar vienkāršām kamerām, kuras statiski skatās uz kādu noteiktu vietu. Atvērt pakalpojumu

Atkarībā no īpašuma lieluma, bieži vien pietiek tikai ar pāris kamerām. Piemēram, viena skatās uz mājas ieejas ceļu un viena ir pavērsta uz pagalmu. Vai arī kameras ir pavērstas uz ieejas punktiem, piemēram, viena kamera skatās uz ieejas durvīm un tad pārējās skatās uz logiem. Efektīvākais ir uztaisīt mazu perimetru ap māju, jo tad tiek nosegtas visas ieejas un arī var redzēt, kad kaut kas notiek pagalmā.

Dažreiz klientiem pietiek ar vienkāršu ieskatu kamerās, viņiem nav lielas vēlmes, lai kameras ieraksta video, vai arī tas vienkārši nav nepieciešams. Bet pēc labās prakses, un arī ja jau ir investēts kamerās, ir ieteicams tomēr vismaz nopirkt SD karti, jo lielai daļai mūsdienu kamerām ir paredzēta vieta arī atmiņas kartei. Nav viņas uzreiz jāpērk milzīgi lielas, ar 32 GB pilnībā pietiek, lai kameras varētu ierakstīt pāris dienas, un pāris dienu ieraksts ir daudz labāks par nekādu ierakstu.

Videonovērošana – privātais sektors – Ja ir nepieciešams ierakstīt vairāk kā pāris dienas, tad ir citi varianti. Ja mājās jau ir stacionārais dators, var viņam ielikt papildus cieto disku un uztaisīt viņu kā video serveri. Tas nav tas populārākais variants, jo tomēr datoram ir jābūt diezgan jaudīgam, lai varētu izturēt šo papildus slodzi un vēl joprojām būtu izmantojams ikdienas lietām. Daudz labāks variants ir NVR, jeb tīkla video reģistratori. Šajās iekārtās, atkarībā no specifikācijas, var ielikt vairākus lielas kapacitātes cietos diskus un nodrošināt daudz ilgāku ieraksta periodu. Šīs iekārtas ne tikai veic krātuves pienākumus, bet arī darbojas kā centrālā iekārta, kurai ir pieslēgtas visas kameras. Tas nozīme, kā caur šo video reģistratoru var konfigurēt visas kameras caur vienu rīku, ir ērtāk uztaisīt, ka kameras var redzēt ārpus mājas tīkla, visas kameras izmantos vienotu krātuvi un varēs iegūt detalizētākas atskaites, ja nu gadījumā kaut kas noiet greizi un pārstāj strādāt, kā arī citas izpalīdzīgas opcijas.

Atvērt pakalpojumu