Datu tīkli – par un ap

Datu tīkli – šos pakalpojumus visbiežāk izmanto biznesa sektorā, jo darba vietās ir nepieciešams stabilāks un ātrāks datu apmaiņas ātrums. Svarīgām iekārtām, kā serveriem, bezvadu risinājumi neder, un ir nepieciešams nodrošināt interneta pakalpojumus ar vadu. Turpinot par biznesa sektoru, datu tīklu izmanto arī videonovērošanas iekārtām, kā arī modernam signalizācijām un piekļuves kontroles iekārtām, jo datu tīkls nenozīmē tikai internetu. Ļoti bieži, ja ir nepieciešama lielāka drošība kādām iekārtām, kurām nav vajadzīgs internets, šo pakalpojumu nemaz neslēgs klāt, tā vietā tikai nodrošinās datu apmaiņu lokālajā tīklā, kādam noteiktam administratoram vai vispār neiekļaus šo ierīci datu tīklā.

Savukārt privātajam sektoram, aktuālākais datu tīkls ir internets.

Lai gan mūsdienās aizvien populārāks paliek mobilais internets un rūteri, kuri mājokļos nodrošina bezvadu tīklu, daudzi cilvēki vēl aizvien dod priekšroku ar vadu ievilktam tīklam, it īpaši tāpēc, kad optiskā interneta pakalpojums paliek daudz pieejamāks un nodrošina milzīgus ātrumus, atkarībā no pakalpojuma sniedzēja, līdz pat gigabitam. Salīdzinājumā ar parasto mājas interneta pieslēgumu, optiskais internets ir apmēram 20 reizes ātrāks, kas, vienkāršiem vārdiem sakot, atļauj lejupielādēt saturu no interneta ievērojami ātrāk.

Datu tīkli neiekļauj tikai internetu, bet arī telekomunikāciju.

Katram zvanu centram ir datu tīkls, kurš parūpējas par stacionāro telefonu darbību. Ir vēl cilvēki arī privātajā sektorā, kuri izmanto stacionāros telefonus, kuri ir saslēgti ar tīklu. Tāpat kā telekomunikācija, arī kabeļtelevīzija izmanto datu tīklus.
Mūsdienās datu tīkli ir neatņemama sastāvdaļa no ikdienas dzīves. Tie atvieglo mūsu darbu, padara jaunāko informāciju viegli pieejamu un atļauj mums viegli un efektīvi komunicēt ar citiem cilvēkiem, pat ja viņi ir otrā pasaules malā.

Lasīt par pakalpojumu